Sjösättningstider m.m.

Det börjar närma sig sjösättning även om våren gjorde ett större uppehåll under april.

Det är en del medlemmar som hör av sig och undrar hur planeringen för sjösättningsdatum ser ut i år.

Med informationen som sändes ut inför årsmötet i februari fanns också ett dokument som heter Aktiviteter 2022.

I det dokumentet finns alla datum och aktiviteter beskrivna som var aktuella vid den tiden.

Vi försöker kontakta någon som kan lägga ut dokumentet på hemsidan också men där kommer i alla fall den första delen av dokumentet tills vidare:

”Arbetsdagar

Lördag den 30/4 kl. 9:00-15.00 och söndag den 1/5 kl. 9:00-15.00

Sjösättning

Lördag den 7/5 kl. 9.00    ALLA båtar på planen sjösätts först!

Söndag den 8/5 kl. 9.00

Sena sjösättningen sker lördag den 21/5 kl. 9.00 och söndag den 22/5 Kl. 9.00

Båtar som inte är sjösatta senast den 29/5 kommer att debiteras för ’Båt kvar på land sommartid’, om inte ansökan för detta gjorts tidigare än detta datum.

Glöm inte att ta med båtförsäkringen vid sjösättning och båtupptagning.

Nytt för i år är också att vi vid sjösättningen kommer registrera vilken bottenfärg som används på båtarna (krav från miljökontoret).

Notera att båtar med för höga TBT-värden inte längre får sjösättas.

Städdag

Onsdagen 1/6 kl. 18.00 så samlas vi för att rensa och ordna till planen efter sjösättningen. Se till att märka upp ditt pallningsvirke annars är det stor risk att det försvinner eller slängs.”

________________

Förutom ovan beskrivna arbetsdagar vet vi nu att isen lyft en hel del av våra akterstolpar så kommande helg (23-24/4) kommer vi också arbeta med bryggorna.

När det gäller sjösättningen 7/5 och 8/5 så är det prio ett att tömma mittenfältet (framför klubbhuset) på båtar så vi kommer åt övriga fält och båtar med trucken.

Därefter tar vi klara båtar allt eftersom vi kommer åt dem men bra om så många som möjligt är klara för sjösättning så det inte bildas några proppar som vi kan behöva flytta undan.

Ha det så fint i vårvärmen!

”/Sjösättarna”