Vår i båtklubben

Äntligen varmare och ljusare dagar. Tydliga tecken på att sjösättningen närmar sig. Det kommer en del förfrågningar om vilket datum som gäller för årets sjösättning. Aktivitetslistan finns med bland info som mailades ut inför årsmötet i februari. Tidiga sjösättningen är helgen 24-25/4 kl.9.00-15.00   Prio 1 är då båtarna på mittplanen. Sena sjösättningen är helgen 15-16/5  kl 9.00-15.00.  Misstänker att det även i år blir en del sjösättningar även mellan dessa två helger.

Men innan första sjösättningshelgen har vi två arbetsdagar då vi ska åtgärda en del skadade bryggor. Detta sker helgen 17-18/4 kl.9.00-15.00  om det skulle behövas. Det är nämligen inte så mycket bryggfix i år heller då vintern snäll mot oss. Om vädret är bra så klarar vi allt på lördagen så se söndagen som reservdag. Men vi behöver lite hjälp med att hantera pålkranen liksom tidigare år. Så de som är intresserade av lite arbetsplikt kan kontakta mej, så jag vet vilka som kommer.

Arbetet med att ordna vaktlistan för i år pågår också och är snart klart. Men vi är för lite medlemmar för att täcka hela vaktperioden, så om det finns några so kan tänka sig att gå vakt flera gånger under året så kan även detta hanteras som arbetsplikt. Samma sak om någon vill gå vakt med en familjemedlem istället för en klubbmedlem så kan den familjemedlemen då göra arbetsplikten. Båda dessa förslag innebär ju att vi klarar av flera vaktpass än vi har medlemmar till. Om något av detta är intressant, hör av er till mej så snart som möjligt så kan vaktlistan bli klar.

/ Erland

”Pinfärsk Hamnfogde”